Heeft corona ook een impact op uw batterijen?

Door de impact van de coronamaatregelen komen op veel plaatsen machines en toestellen meer stil te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tijdelijke sluiting van bedrijven die actief zijn in verhuur. Een stilstand van machines kan ook een gevolg hebben voor uw batterijen. Zo kan een deels ontladen of slecht onderhouden batterij die niet meer in gebruik is, blijvende schade oplopen. Hoe kan u dit voorkomen? Wij geven graag enkele eenvoudige tips:

1. Bij heftrucks, hoogwerkers, poetsmachines, …
Controleer het waterniveau van uw tractiebatterijen. Wanneer dit te laag staat, vul dit zeker bij tot het gewenste niveau. Koppel ze vervolgens aan de lader tot u uw machine of toestel weer gebruikt.

2. Bij machines en toestellen met Lithium batterijen
Hoewel Lithium batterijen niet volledig opgeladen gestockeerd moeten worden, is het toch van belang deze tijdig te laden. Indien ze door zelfontlading te diep ontladen worden, zal de BMS ze uitschakelen. Wanneer deze diepontlading te lang aanhoudt, kan de batterij definitief beschadigd geraken. Ditzelfde principe is ook van toepassing op de batterij van uw elektrische fiets of de accu van uw boormachines.

3. Bij mobilhomes, campers of motors
U heeft een mobilhome of motor en u wil graag van de lentezon genieten? Helaas houden de lockdown maatregelen u wellicht nog tegen. Zorg ervoor dat u op een later tijdstip kan genieten en controleer even uw batterij. Koppel de batterij aan een druppellader en houd ze in optimale staat.

Als het gaat om service en advies helpen wij u graag verder. Ontdek hier al onze mogelijkheden rond keuringen, onderhoud en reparaties. Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. Onze Service team staat voor u klaar!

info@emrol.com
Tel België: +32 3 309 24 24
Tel Nederland: +31 515 53 18 81