SNEL EN EENVOUDIG ONDERHOUD MET
EEN AUTOMATISCH WATERVULSYSTEEM

Watervulsysteem: wat en waarom?
Tijdens het laden van een batterij zal er door elektrolyse water omgezet worden in zuurstof en waterstof, hierdoor zal het vloeistofniveau in de batterij stelselmatig dalen. Onvoldoende vloeistof in een batterij is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige defecten. Het is dan ook erg belangrijk om in iedere batterijcel voldoende vloeistof aanwezig te hebben om de zeer schadelijke uitdroging van de platen te voorkomen. Wij raden dan ook aan om het waterniveau minimum elke 10 laadbeurten na te kijken en eventueel bij te vullen.

De praktijk leert ons dat het manueel bijvullen van een batterij enkele risico’s draagt. Het juiste electrolytniveau is erg belangrijk. Te laag is gevaarlijk voor de platen, te hoog veroorzaakt overlopen tijdens de lading met zuurverlies en schade aan batterij en machine tot gevolg. Een automatisch watervulsysteem neemt deze problemen uit uw handen en levert tevens een extra besparing in onderhoudskosten. Ter indicatie: het manueel correct bijvullen van een 80V koffer duurt al snel 30 minuten terwijl dit met een centraal watervulsysteem op 3 minuten correct kan uitgevoerd worden

Emrol kan u 2 verschillende watervulsystemen aanbieden:

BFS III
Dankzij het BFS III batterij watervulsysteem wordt het proces van water bijvullen volledig geautomatiseerd. Het BFS vulsysteem is gemaakt uit kwalitatief zeer degelijk materiaal en is zeer eenvoudig te installeren. Met een drijverlengte van 12 tot 59mm en vier verschillende vuldoppen is het systeem toepasbaar op iedere batterij. BFS werkt bij een vuldruk van 0.2 tot 3.8 bar. Dit alles maakt van BFS III het meest flexibele en betrouwbare vulsysteem in zijn categorie.

Hydrolink
Het Hydrolink centraal watervulsysteem van Trojan is een innovatieve oplossing voor de golf markt. Het legt de nadruk op sneller, eenvoudiger en veiliger bijvullen van batterijen in golfkarren. Als wereldleider op vlak van Deep-Cycle batterijen weet Trojan als geen ander hoe groot het belang is van periodiek onderhoud en welke impact dit heeft op de levensduur van een batterij. Batterijonderhoud, en vooral het bijvullen van water, kan een tijdrovende, vuile, lastige en onveilige taak zijn. Met Hydrolink behoort dit alles tot het verleden. Het Hydrolink systeem is wel enkel geschikt voor Trojan batterijen.

Naast centrale watervulsystemen, levert Emrol ook mobiele watercaddy’s en vulpistolen. Deze zijn een geschikte oplossing voor het vullen van batterijen in een laadzaal.

Opgelet!
Gebruik voor het onderhoud van uw batterijen uitsluitend gedemineraliseerd of gedestilleerd water. De eenvoudigste en goedkoopste manier om dit te verkrijgen is het zelf te maken op basis van leidingwater. Dit moet natuurlijk eerst door een filter om alle stoffen die schadelijk zijn voor uw batterijen, zoals mineralen, te verwijderen. Hiervoor leveren wij het WD2000 waterdeïoniseertoestel. Het WD2000 deïoniseertoestel verwijdert onzuiverheden elektrostatisch. Het waterdeïoniseertoestel is kostenbesparend en levert als resultaat zeer zuiver water dat vergelijkbaar is met gedestilleerd water. Deze toestellen zijn compatibel met een centraal watervulsysteem.