EDrive Flexis Pro
De meest intelligente, hoogfrequent batterijlader.

Dankzij een grondige upgrade beschikt de nieuwe EDrive Flexis Pro over een groter kleurenscherm, een eenvoudige modulaire opbouw en intelligente laadcurves. Batterijspanning en capaciteit wordt nu automatisch gedetecteerd. Dit brengt tal van voordelen met zich mee. Er zijn geen extra instellingen meer nodig, iedere batterij krijgt exact de vereiste lading en het waterverbruik daalt. Bovendien genereert de batterij ook minder warmte waardoor de levensduur stijgt. Kortom, dit maakt van de EDrive Flexis Pro de meest intelligente, flexibele en energiezuinige lader op de hedendaagse markt.

De EDrive Flexis Pro is een hoogfrequent lader die gebruikt kan worden in zeer veel toepassingen. Van elektrische vorkheftrucks, stapelaars, reinigingsmachines, hoogwerkers tot allerhande elektrische voertuigen. Allemaal kunnen ze geladen worden met deze Axima batterijlader. Waarom kiezen voor de EDrive Flexis Pro is eigenlijk een heel eenvoudige keuze. Wij maken het graag voor u even duidelijk en zetten alle voordelen op rij.

Download brochure EDrive Flexis Pro

1. Zeer energie efficiënte acculader

De EDrive Flexis Pro behoort tot één van de meest energiezuinige laders op de hedendaagse markt. Dit is te danken aan intelligente laadcurves die ervoor zorgen dat iedere batterij exact die lading krijgt die nodig is. Er is dus nooit sprake van overlading.

Concreet in cijfers uitgedrukt gaat tot 96% van de energie effectief in de batterij.

2. Detecteert automatisch batterijspanning en capaciteit

De EDrive Flexis Pro stelt automatisch de spanning en capaciteit van de batterij vast bij het begin van de lading. Vervolgens gaat de software van lader de ideale laadcurve bepalen. Indien nodig wordt die bijgestuurd gedurende het laadproces. Dit wordt de ARB laadcurve genoemd, Automatic Recognition Battery. Hierdoor krijgt iedere batterij precies de gewenste lading en is er nooit sprake van overlading. Dit resulteert in een langere levensduur van de batterij en tegelijk een lagere energiefactuur. Dit is enkel geschikt voor natte batterijen.

Het kan zijn dat men verschillende technologieën van batterijen door elkaar gebruikt. Zoals gel en nat. In dit geval kan men identificatiemodules op de batterij plaatsen. Deze modules geven aan de lader door welke laadgrafiek er moet gebruikt worden om de gekoppelde batterij te laden. Beide opties maken het mogelijk om met één lader verschillende types batterijen te laden, zonder zelf een aanpassing te moeten doen. Dit maakt de EDrive Flexis Pro zeer eenvoudig en gemakkelijk in gebruik.

3. Zeer robuuste, industriële en modulaire lader

De lader beschikt over een zeer stevige en robuuste behuizing. Hierdoor kan hij perfect ingezet worden in iedere industriële omgeving. Ook kan de lader eenvoudig ophangen worden. Er zijn geen extra montagebenodigdheden nodig.

Bij de ontwikkeling en het design van de EDrive Flexis Pro heeft men gekozen voor een sterke modulaire opbouw. Dit heeft als voordeel dat er achteraf gemakkelijk componenten, modules kunnen toegevoegd of gewijzigd worden.

4. Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk full colour display

De EDrive Flexis Pro is voorzien van een groot en duidelijk kleurenscherm. Dit zorgt voor een aangename en eenvoudige bediening. De status is goed zichtbaar van op afstand door verschillende kleuren. Blauw, geel, groen en rood (zie boven).

De geschatte tijdsduur tot het einde van de lading wordt ook duidelijk weergegeven. In het voorbeeld hierboven is de lading klaar binnen 6 uur en 55 minuten.

5. Mogelijkheid tot tussentijds bijladen en snelladen (opportunity charging)

Het is mogelijk om Flexis laders in te stellen voor opportunity charging. Bij deze vorm van snelladen worden er hogere laadstromen aan de batterij gegeven. Die zorgen op korte tijd voor een verhoogde capaciteit. Zo is het mogelijk om binnen één uur 30% aan capaciteit terug te winnen. Ideaal wanneer er met één shift gewerkt wordt en er net niet genoeg capaciteit is om de dag door te komen. In dit geval kan een snellading het probleem perfect verhelpen, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze.

Opportunity charging kan zo ingesteld worden dat dit op bepaalde dagen tussen vooraf vastgelegde uren gebeurt. Alle ladingen buiten deze dagen of uren worden dan uitgevoerd met een normaal laadprofiel. Eenmaal per week moet iedere batterij wel een normale, trage lading krijgen. Wanneer men gebruik maakt van opportunity charging is een temperatuur sensor sterk aangeraden. Ook moet de lader aangepast worden aan het gebruik. Daarom bekijken we de specifieke mogelijkheden rond opportunity charging graag persoonlijk met u.

6. Mogelijkheid integratie EDrive Take This System

EDrive Take this is een FIFO systeem. Het zorgt ervoor dat gebruiker min of meer verplicht wordt om de batterij te nemen die het langst klaar is met laden. Het bestaat uit een kleine unit met een display waarop het nummer van lader verschijnt die het langst klaar is. Dit is de batterij die genomen moet worden. Neemt de gebruiker toch een andere batterij dan gaat er een alarm af. Dit alarm is uitbreidbaar en goed hoorbaar.

Het EDrive Take This systeem werkt voor één type batterij: dus bijvoorbeeld 24V, 250Ah of 48V, 620Ah. Per groep van batterijen van hetzelfde type moet één Take This systeem worden geïmplementeerd.

7. Mogelijkheid integratie EDrive Axinet

EDrive Axinet is de sterk geavanceerde versie van het Take This systeem. Het zorgt voor een volledig digitaal beheer van uw gehele batterijvloot en alle processen die hiermee samenhangen. Het functioneert perfect met alle soorten batterijtypes door elkaar en kan gemonitord worden via een VPN browser of mobile versie. Het systeem kan volledig op maat worden geconfigureerd en is zelfs in staat om verschillende laadzalen aan elkaar te koppelen.

Wat zijn de voordelen?

Men heeft voortdurend een digitaal overzicht van de status van alle batterijen: welke batterijen zijn aan het laden, welke moeten nog laden, wie heeft welke batterij genomen en wie de verkeerde, wanneer is er een foutmelding gegenereerd, enz. Ook omtrent het gebruik van iedere batterij kan men uitgebreide rapporten opvragen. Bijvoorbeeld hoeveel Ah wordt er gebruikt per cycli en hoeveel cycli heeft elke batterij gedaan. Doordat het gebruik van de gehele batterijvloot zeer inzichtelijk wordt, kan men de levensduur van iedere individuele batterij sterk verlengen. Zo kan men de mogelijke kosten onder controle houden en budgetteren. Axinet heeft net zoals het Take This systeem verschillende alarmen ingebouwd. Hierdoor kan je vroegtijdig mogelijke fouten detecteren. Het systeem laat bovendien toe dat verschillende mensen een e-mail ontvangen wanneer een gebruiker iets fout doet of wanneer een lader of batterij een foutmelding geeft.

Wanneer er een volledige controle gewenst is als managementsysteem over uw batterijen, laders én gebruikers, is er slechts één antwoord. EDrive Axinet.

8. Verkrijgbaar in IP54 behuizing

De EDrive Flexis Pro kan ook met een IP54 behuizing geleverd worden. Deze graad biedt een waterbescherming tot zelfs 10 liter per minuut. Hierdoor kan de lader op een zeer veilige manier ingezet worden in vochtige omgevingen.

De IP54 norm maakt de lader niet enkel vochtbestendig maar ook volledig stofvrij. Zo functioneert de EDrive Flexis Pro dankzij deze optie ook perfect in stoffige omgevingen.

9. Temperatuursensor zorgt voor een zeer veilige lading

Het is mogelijk om via het auxiliary contact een temperatuursensor aan te sluiten die de temperatuur van de batterij voortdurend monitort. Vervolgens kunnen er
verschillende acties ondernomen worden. Bij acuut gevaar voor oververhitting zal de EDrive Flexis Pro onmiddellijk de lading stoppen of de laadstroom sterk verminderen
om een mogelijk te hoge temperatuur te laten zakken. Zo worden gevaarlijke situaties vermeden en stijgt ook de levensduur van de batterij. Bovendien kunnen mogelijke
defecten in de batterij vroegtijdig gedetecteerd worden.

10. Ideale lader voor de inrichting van laadzalen

De EDrive Flexis Pro laders zijn gemakkelijk zonder extra hulpmiddelen op te hangen. Hierdoor zijn ze naast hun technische capaciteiten uitermate geschikt voor de inrichting van laadzalen. Door het grote kleurenscherm en de optie signaallicht is er ook van op afstand te zien welke batterijen klaar zijn met laden. Wanneer men bovendien opteert voor de integratie van een FIFO systeem EDrive Take This of EDrive Axinett, wordt de levensduur van de batterijen ook nog eens sterk verlengd.

Emrol adviseert u altijd de meest efficiënte oplossing voor uw laadzaal. Wenst u gebruik te maken van wisselsystemen, roltafels, ophangconstructies voor uw laders, … Wij realiseren het voor u!

11. Mogelijkheid tot CAN-communicatie, cruciaal voor Lithium batterijen

CAN-communicatie is een ICT-taal die toelaat dat verschillende apparaten met elkaar communiceren. In dit geval bijvoorbeeld de batterij en de lader. De batterij en lader geven aan elkaar door wat ze moeten doen en op welk moment. Dit is sterk van toepassing bij Lithium batterijen, aangezien die meestal met CAN-communicatie zijn uitgerust.

12. Geschikt voor zeer hoge spanningen, tot 600V

De EDrive Flexis Pro is verkrijgbaar voor alle batterijspanningen, ook voor batterijen tot zelfs 600V. In een moderne omgeving met Lithium batterijen met hoge spanningen komt de Flexis lader dus perfect tot zijn recht.

13. Custom made oplossingen

U bent op zoek naar een lader die aan specifieke eisen moet voldoen? Contacteer ons en wij werken een oplossing voor u uit op maat.

Als het gaat om maatwerk zijn er bijzonder veel mogelijkheden en gaan wij graag iedere uitdaging aan!

Een overzicht van alle opties:

Naast de standaard versie van de EDrive Flexis Pro zijn er tal van opties beschikbaar. Hieronder vindt u een overzicht:

• Signaallicht (verschillende versies mogelijk)
• Pomp voor zuurcirculatie
• ARB laadcurve
• CAN communicatie
• IP54 behuizing (bestand tegen vocht en stof)
• Extra modules (hogere laadstromen)
• Temperatuursensor
• Automatisch watervullen
• Identificatiemodules
• Integratie EDrive Take System
• Integratie EDrive Axinet

EDrive Flexis Pro met EDrive Endurance en zuurcirculatie.
Het ultieme pakket.

Wens je alle voordelen in één energiepakket? Dan hebben we voor u de EDrive Endurance met zuurcirculatie in combinatie met de EDrive Flexis Pro. De EDrive Endurance kan sowieso al in langere shiften draaien dan een gewone tractiebatterij. Wanneer men vervolgens gebruik maakt van opportunity charging van de EDrive Flexis Pro, gaat de batterij nog eens 30% langer mee. De zuurcirculatie zorgt bovendien voor een optimale menging van het zuur tijdens de opportunity charging. Zo komen alle voordelen perfect ten zijn recht in één pakket!