Professionele service leveren met DHC tester

Met een batterij- en ladertester kan u zowel de batterijcapaciteit als de kwaliteit van de lader testen.

Waarom is batterijcapaciteit belangrijk?

Wanneer een batterij niet voldoende capaciteit levert, zal deze niet voldoen aan zijn dagelijks gebruik. Alle batterijen hebben een nominale capaciteit. Een batterij wordt goed bevonden als de capaciteit nog 60% van de nominale waarde is. De capaciteit hangt samen met de ouderdom en de kwaliteit van de batterij.

Waarom is lader kwaliteit belangrijk?

De levensduur van een batterij zal afnemen als deze niet op een juiste manier wordt geladen. Zowel overlading (oververhitting en beschadiging van de platen van de batterij) als onderlading (sulfatatie van de batterij) is schadelijk voor een batterij.

DHC tester

De batterij- en ICE-systeemtesters van DHC maken uw leven een stuk makkelijker en professioneler. Op enkele seconden tijd meet u de koudstartstroom (40..2100A EN) die een batterij (6V, 12V) kan leveren. Op die manier weet u meteen of de batterij nog voldoende kracht heeft om een voertuig te starten. Maar ook de startmotor, dynamo en regulator worden getest. De apparaten zijn voorzien van een verwisselbaar en lang aansluitsnoer met degelijke klemmen, een behuizing met valbescherming en worden geleverd in een stevige draagkoffer.

Er is een versie zonder printer (RT002) die wij aanbevelen voor technici die onderweg een batterij- of systeemtest moeten uitvoeren. De versie met printer (RT777) adviseren wij voor de automobiel industrie. Grijp iedere gelegenheid die u heeft om batterijen te testen en verhoog hierdoor de tevredenheid van uw klanten én uw verkoop. Het toestel zal zich snel hebben terugbetaald!

AlfaBat Pro

De productie van AlfaBat Pro is stopgezet.  Hierdoor kunnen wij deze batterijtester ook niet meer aanbieden.