EDrive Lithium voor heftrucks.
De nieuwe generatie.

De nieuwe generatie EDrive Lithium onderscheidt zich op alle niveaus. Dit wordt onder meer bereikt dankzij een hogere productiviteit en lagere operationele kosten. De batterij haalt moeiteloos 5000 cycli en kan tot 95% ontladen worden. Ook als het gaat om veiligheid scoort deze accu uitstekend. De ingebouwde BMS is uiterst betrouwbaar.

Maar waarin maakt de nieuwe generatie EDrive Lithium nu écht verschil? Met het ingebouwde monitoring systeem in iedere accu. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om in real time de status van de gehele batterijvloot op te vragen. De ladingstoestand, batterijspanning, stroom tot zelfs de exacte locatie van iedere accu is onmiddellijk zichtbaar!

Hogere productiviteit

 • Geen gasvorming
  Lithium batterijen vormen geen gasemissies waardoor afzonderlijke laadruimtes niet nodig zijn.
 • Meer beschikbare energie
  Een EDrive Lithium batterij kan tot 95% ontladen worden zonder dat de levensduur van de accu wordt beïnvloed. Bij een loodzuur batterij daarentegen is dit 70-80%.
 • Langere levensduur
  Onder dezelfde omstandigheden ligt het aantal cycli 4 tot 5 maal hoger dan een loodzuur batterij.
 • Efficiënter bij lagere temperaturen
  Het operationeel gebruikt ligt tussen de -10°C en 55°C. Hierdoor vormt EDrive Lithium een uitstekende oplossing in koude omgevingen, bijvoorbeeld in de voeding – en farmaceutische industrie.
 • Biedt veel gebruiksgemak
  EDrive Lithium accu’s kunnen op iedere plaats geladen worden. Dit levert veel gebruiksgemak voor interne logistieke processen.

Lagere operationele kosten

 • Monitoring en tracking
  Dankzij een intelligent systeem kan je al je Lithium batterijen van op afstand monitoren. De actuele status van iedere accu kan je onmiddellijk raadplegen.
 • Plug & play systeem
  EDrive Lithium batterijen kunnen loodzuur accu’s direct vervangen zonder technische aanpassingen aan de machine.
 • Geen onderhoud
  Lithium batterijen vereisen geen onderhoud.
 • Geen wisselbatterijen nodig
  Wanneer er in meerdere shiften wordt gewerkt, kan EDrive Lithium een interessante uitkomst bieden. Dankzij korte tussenladingen kan je meerdere shiften overbruggen zonder batterijwissels.
 • Hogere energie efficiëntie
  De energie-efficiëntie van het laadproces ligt tot 30% hoger dan traditionele loodzuur accu’s.

Veilig en milieuvriendelijk

 • Veiliger werken
  Er zijn geen batterijwissels nodig waardoor ongevallen met zware batterijen vermeden kunnen worden.
 • Flexibele laadplaatsen
  Omdat er geen vaste laadruimtes nodig zijn, kan je efficiënt omgaan met de locaties waar geladen wordt.
 • Recyclage
  Lithium-ion batterijen kunnen na hun levensduur herbruikt worden voor andere doeleinden.
 • Geen enkel risico voor explosiegevaar
  EDrive Lithium maakt gebruik van LiFePo4 technologie met zeer veilige cellen en uiterst betrouwbare BMS.

Fleetmanagement: monitor al uw batterijen op afstand

Alle EDrive Lithium batterijen zijn voorzien van een monitoring systeem. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om in real time de status van de gehele batterijvloot op te vragen. Alle mogelijke parameters omtrent het gebruik van iedere accu zijn onmiddellijk zichtbaar.

Elke EDrive Lithium batterij bevat ook een versnellingsmeter. Die registreert alle bewegingen en het gebruik van de machine. Al deze data wordt bewaard en kan achteraf ingelezen worden.

Wil je de exacte locatie van iedere Lithium accu kennen? Ook dat is geen enkel probleem. Dankzij een ingebouwde GPS krijg je meteen een overzicht waar iedere accu zich bevindt!

Via een login krijgt de gebruiker inzage in de actuele status van iedere batterij. De software toont onmiddellijk alle gewenste parameters: ladingstoestand, batterijspanning, stroom, enz.

Laden? Snel en efficiënt!

Een Lithium batterij functioneert uitstekend bij korte tussenladingen. Ook wel opportunity charging genoemd. Bij deze vorm van snelladen worden er hogere laadstromen aan de batterij gegeven. Die zorgen op korte tijd voor een verhoogde capaciteit.

Wanneer er in meerdere shiften wordt gewerkt, biedt opportunity charging een enorm voordeel. Batterijwissels zijn niet meer nodig. Het enige wat moet gebeuren, is de batterij bij iedere pauze kort bijladen. Hierna kan men gewoon verder werken. Ook het laden op zich is bijzonder flexibel. Bij het laden van een Lithium accu komen geen gassen vrij. Hierdoor zijn er geen afzonderlijke laadruimtes nodig en kan men op iedere gewenste locatie laden.