Specials EDrive batterijladers.
Een andere dimensie in maatwerk.

Wij leveren EDrive laders in alle maten en voor allerhande toepassingen. Naast de standaard versie van de EDrive Fortis en EDrive Flexis Pro bieden wij ook de gepaste oplossing wanneer je op zoek bent naar batterijladers voor specifieke doeleinden. Dit kan gaan om laders die extreem hoge spanningen of laadstromen geven of die zelfs mobiel zijn. Ook kunnen wij laders op maat leveren die geschikt zijn voor vochtige omgevingen of voor gebruik in een hoge omgevingstemperatuur. Verschillende batterijtechnologieën zijn mogelijk. EDrive Flexis Pro laders zijn instelbaar voor zowel natte, gel, AGM, Lithium en Nikkel-cadmium accu’s. Bovendien is CAN-communicatie ook mogelijk.

Wij werken al jaren samen met onze fabrikant Axima die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van hoogfrequent laders voor een bijzonder breed aantal toepassingen. Zeker als het gaat om maatwerk of custom made oplossingen zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

Er zijn tal van omgevingen die vaak om een aangepaste oplossing vragen. Dit kan gaan van toepassingen in de interne logistiek, het openbaar vervoer en spoorwegmaatschappijen tot industriële sectoren waar elektrische voertuigen gebruikt worden. We denken hier bijvoorbeeld aan AGV’s (Automated Guided Vehicle). Hieronder vind je slechts enkele voorbeelden van onze projecten. Vragen? Contacteer ons voor een offerte op maat!

Extreem zware hoogfrequent laders

Deze bijzonder zware batterijlader kan een laadstroom geven tot 500A. De modules in de kast zijn aan elkaar gekoppeld waardoor zeer hoge laadstromen mogelijk zijn. In dit geval voor een AGV toepassing met een zeer zware Lithium accu’s. Omwille van de hoge omgevingstemperatuur is een airco ook voorzien.

Technische specificaties

 • Spanning: van 12V tot 96V
 • Laadstroom: van 300A tot 500A
 • Opgebouwd in aparte modules
 • Airco voorzien

Mobiele batterijladers

Voor een project van een spoorwegmaatschappij hebben we batterijladers op maat geleverd die mobiel zijn. De laders zijn voorzien van een IP54 behuizing. Hiermee kunnen ze op een zeer veilige manier ingezet worden in stoffige én vochtige omgevingen. Bovendien zijn ze ook uitgerust in RVS en kan men er ook Nikkel-cadmium accu’s mee laden. Deze mobiele versie van de Flexis Pro wordt ook vaak ingezet als werkhuislader.

Technische specificaties 

 • 80V 100A
 • IP54 beschermingsgraad
 • RVS (roestvrij staal)
 • Ook geschikt voor Nikkel-cadmium accu’s
 • Mobiel
 • Voorzien van opbergruimte PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen)

  EDrive Flexis Pro met gedraaid display

  Het kan zijn dat het in bepaalde omstandigheden het praktisch beter uitkomt de EDrive Flexis Pro op de zijkant te gebruiken. Bijvoorbeeld in geval van plaatsgebrek. Daarom werd op aanvraag de display in dit geval 90° gedraaid ingebouwd.