De juiste batterijlader kiezen?

De juiste lader kiezen voor uw batterijen lijkt misschien niet altijd evident. Wanneer u op zoek bent naar een moderne hoogfrequent lader heeft u ongetwijfeld nog vragen. Hoe energie efficiënt en intelligent is de lader? Hoe lang kan ik de levensduur van mijn batterijen verlengen? Hoe gebruiksvriendelijk is de bediening? De EDrive Flexis Pro biedt een gepast antwoord op al deze vragen.

Deze lader kan gebruikt worden in bijzonder veel toepassingen. Van elektrische vorkheftrucks, stapelaars, reinigingsmachines, hoogwerkers tot allerhande elektrische voertuigen. Ook als het gaat om batterijtechnologieën zijn de mogelijkheden onbeperkt. Zowel klassieke, onderhoudsvrije als Lithium batterijen kunnen allemaal met de EDrive Flexis Pro geladen worden. Kiezen voor de juiste lader is eenvoudig.

Een greep uit de belangrijkste voordelen:

 

  1. Zeer energie-efficiënte lader

De EDrive Flexis Pro behoort tot één van de meest energiezuinige laders op de hedendaagse markt. Dit is te danken aan intelligente laadcurves die ervoor zorgen dat iedere batterij exact die lading krijgt die nodig is. Er is dus nooit sprake van overlading. Concreet in cijfers uitgedrukt gaat tot 96% van de energie effectief in de batterij.

 

  1. Detecteert automatisch batterijspanning en capaciteit

De EDrive Flexis Pro stelt automatisch de spanning en capaciteit van de batterij vast bij het begin van de lading. Vervolgens gaat de software van de lader de ideale laadcurve bepalen. Hierdoor krijgt iedere batterij precies de gewenste lading. Dit resulteert in een langere levensduur van de batterij en tegelijk een lagere energiefactuur.

 

  1. Robuuste, industriële en modulaire lader

Dankzij een zeer stevige en robuuste behuizing kan de lader perfect ingezet worden in iedere industriële omgeving. Ook in de hoogte ophangen is heel eenvoudig. Er zijn geen extra montagebenodigdheden nodig. Wilt u achteraf nog modules of componenten toevoegen? Door de modulaire opbouw van de lader is dit zo gebeurd!

 

  1. Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk full colour display

De EDrive Flexis Pro is voorzien van een groot en duidelijk kleurenscherm. Dit zorgt voor een aangename en eenvoudige bediening. Wenst u de status van de lading van op afstand te kunnen zien? Geen probleem. De kleuren van de display wijzigen naargelang de status van de lading. Ook de geschatte tijdsduur tot het einde van de lading wordt duidelijk weergegeven.

 

  1. Mogelijkheid tot tussentijds bijladen en snelladen (opportunity charging)

Het is mogelijk om Flexis laders in te stellen voor opportunity charging. Bij deze vorm van snelladen worden er hogere laadstromen aan de batterij gegeven. Die zorgen op korte tijd voor een verhoogde capaciteit. Zo is het mogelijk om binnen één uur 30% aan capaciteit terug te winnen. Ideaal wanneer er met één shift gewerkt wordt en er net niet genoeg capaciteit is om de dag door te komen.

 

De EDrive Flexis Pro beschikt hiernaast nog over veel meer mogelijkheden. Benieuwd? Bekijk hier hier alle voordelen in detail te bekijken.

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij geven u altijd het juiste advies!