SigmaCert en BMWT-Keur wederzijds erkend

BMWT - SigmaCert

Vanaf 1 februari 2018 erkennen SigmaCert en BMWT elkaars keur.

In 2011 creëerde SIGMA, naar analogie met de BWMT-Keur,  het Belgische Veiligheidslabel SIGMACert voor zowel lifttrucks (machines goederenbehandeling) als voor de bouwmachines (burgerlijke bouwkunde/bouw) en de betonpompen. Doordat SigmaCert als de BMWT-Keur op dezelfde manier zijn opgebouwd, stelden Sigma en BMWT vast dat een extra periodieke veiligheidskeuring voor inzet in een ander land niet bijdraagt tot meer veiligheid.

In dit kader leek het moment aangebroken voor SigmaCert en het Nederlandse BMWT-Keur om elkaars keuringen van werkmaterieel wederzijds te erkennen. Dit betekent dat een machine die in Nederland is gekeurd onder BMWT-Keur bij inzet in België niet opnieuw moet worden gekeurd. Uiteraard geldt dit ook omgekeerd. Bedrijven die een machine afwisselend in België en Nederland inzetten, worden op deze manier verlost van onnodige (extra) kosten en tijdverlies van een keuring.

De deelnemers van SigmaCert en de BMWT-Keur werden hierover rechtstreeks geïnformeerd door Sigma en BMWT.  Via hun respectievelijke websites en berichtgeving in de media worden de gebruikers op de hoogte gebracht.

Meer info:
www.sigmafederation.be
www.bmwt.nl