Power voor de Young Solar Challenge

Young Solar Challenge

De Young Solar Challenge is een project in Nederland waarbij jongeren tussen de 14 en 17 jaar de kans krijgen om zelf een boot op zonenergie te bouwen. Zo kunnen ze reeds op jonge leeftijd in contact treden met techniek, innovatie en duurzaamheid.  Elk jaar doen er meer teams mee. Alle deelnemende leerlingen en leraren zijn na afloop van het project zo enthousiast dat ze het jaar erna direct weer mee willen doen of zelfs besluiten om een technische studie te gaan volgen.

Energieopslag is een van de belangrijkste zaken bij het racen met zonneboten. Zo ook voor de boten van de Young Solar. Posthuma Emrol is al sinds het begin van de Young Solar Challenge betrokken bij de race. Zij voorzien de boten van de nodige ‘power’, in de vorm van een tweetal high-end tractie batterijen.

De combinatie van Posthuma batterijen en Emrol levert een vooruitstrevende en betrouwbare partij op binnen de markt van energieopslagsystemen.  Naast die activiteiten op de energieopslagmarkt heeft Posthuma batterijen ook een duidelijke invloed op het elektrisch varen. Dit wordt gedaan onder de naam Posthuma Electric.

Bij het ontwerp van de Young Solar boot is samen met Posthuma batterijen goed gekeken naar een zo goed mogelijk passende oplossing voor de energieopslag. Die oplossing moest natuurlijk aan een aantal eisen voldoen, waaronder betrouwbaarheid, betaalbaarheid en vooral ook veiligheid.

Posthuma Emrol is naast een voorname partner ook een belangrijke sponsor van het gehele project.  De samenwerking wordt erg gewaardeerd zowel door de organisatie alsook door de scholen.  Het ontwikkelen en bouwen van een solarboot met daarin een elektrisch systeem geeft voor de jeugd meer inzicht in duurzaamheid en daarnaast leren ze werken met de nieuwste technologie.

Meer info: www.youngsolarchallenge.nl