Power voor de Young Solar Challenge

De Young Solar Challenge is een project in Nederland waarbij jongeren de kans krijgen om zelf een boot op zonne-energie te bouwen. Zo kunnen ze reeds op jonge leeftijd in contact treden met techniek, innovatie en duurzaamheid. Elk jaar doen er meer teams mee. Alle deelnemende leerlingen zijn na afloop van het project zo enthousiast dat ze het jaar erna direct weer mee willen doen of zelfs besluiten om een technische studie te gaan volgen.

Energieopslag is een van de belangrijkste zaken bij het racen met zonneboten. Zo ook voor de boten van de Young Solar. Emrol Posthuma is al sinds het begin van de Young Solar Challenge betrokken bij de race. Zij voorzien de boten van de nodige ‘power’, in de vorm van een tweetal high-end tractie batterijen.

Bij het ontwerp van de Young Solar boot is samen met Emrol Posthuma batterijen goed gekeken naar een zo goed mogelijk passende oplossing voor de energieopslag. Die oplossing moest natuurlijk aan een aantal eisen voldoen, waaronder betrouwbaarheid, betaalbaarheid en vooral ook veiligheid.

Emrol Posthuma is naast een voorname partner ook een belangrijke sponsor van het gehele project. De samenwerking wordt erg gewaardeerd zowel door de organisatie alsook door de scholen. Het ontwikkelen en bouwen van een solarboot met daarin een elektrisch systeem geeft voor de jeugd meer inzicht in duurzaamheid en daarnaast leren ze werken met de nieuwste technologie.

Meer info: www.youngsolarchallenge.nl