ONDERHOUDSVRIJE 2 VOLT TRACTIECELLEN

Elke batterij is opgebouwd uit verschillen de cellen, elke cel afzonderlijk geeft ongeveer een spanning van 2V. Wanneer meerdere cellen samen in één behuizing verwerkt zijn spreekt men van monoblocks. Deze zijn meestal 6 of 12V. Een 12V batterij bestaat dus steeds uit 6 cellen.

In grotere batterijen, bvb. intern transport, schoonmaakmachines, hoogwerkers,… worden de cellen ook afzonderlijk uitgevoerd en extern verbonden. In dit geval spreekt men van 2 volt tractiecellen die samen een batterij vormen. Dankzij de buisjesplaat-technologie is dergelijke batterij beter geschikt voor cyclisch gebruik dan elke andere batterij. We beschikken over een zeer uitgebreid gamma onderhoudsvrije EDrive cellen volgens DIN en BS norm met een nominale capaciteit tot 720Au en een levensduur van 1000 cycli (bij 80% ontlading).

De naam zegt het zelf: onderhoudsvrije tractiecellen zijn 100% onderhoudsvrij. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op arbeidskosten en zijn beschadigingen door verkeerd onderhoud uitgesloten. Omdat deze tractiecellen bijna geen gas produceren, zijn ze veilig voor gebruik in de farmaceutische en voedingsindustrie.

Onze EDrive tractiecellen zijn zowel geschikt voor licht gebruik alsook voor intensief gebruik zoals in een ploegsysteem. De toegepaste productieprocessen zijn gebaseerd op een jarenlange ervaring. De continue kwaliteit wordt bereikt door de beste grondstoffen en de nieuwste machines met geïntegreerde kwaliteitscontrole. Volledig geïsoleerde connectoren en verbinders zorgen ervoor dat de batterij proper blijft, en het onderhoud minimaal is.

Omdat wij volledig achter onze kwaliteit staan geven wij 4 jaar garantie degressief. Wenst u de standaardgarantie uit te breiden tot 7 jaar, gebruik dan één van de S.M.S.-formules (Service Management System).

Verschillende criteria bepalen de uiteindelijk keuze van de juiste tractiecellen. Zo zal de beschikbare ruimte voor de batterij bepalen welke tractiecellen gebruikt kunnen worden. Ook de benodigde capaciteit kan soms leiden tot wat puzzelwerk. Vergeet ook niet dat bij vorkheftrucks de batterij vaak als tegengewicht wordt gebruikt en dat het hefvermogen rechtstreeks gekoppeld is aan het gewicht van de batterij. Iedere batterij die we leveren wordt gewogen en indien nodig voorzien van ballast. En wenst u de garantie uit te breiden tot 7 jaar? Al deze vragen maken dat het samenstellen van de juiste batterij voor uw toepassing bijna steeds maatwerk is.

Onze medewerkers staan u hier graag in bij. U geeft ons de nodige informatie over de toepassing, wij stellen de passende tractiebatterij voor. Daarbij bieden we u verschillende alternatieven aan en geven we de nodig toelichting. Zo maakt u met kennis van zaken de juiste keuzes.

Machineparken zijn vaak gemengd elektrisch, diesel of LPG aangedreven. Ook voor de machines met verbrandingsmotor bent u bij ons aan het juiste adres, want startbatterijen zijn al sinds 1981 onze specialiteit. Alle modellen zijn leverbaar uit voorraad.

Natuurlijk hebben wij ook een gepaste batterijlader op stock voor uw toepassing. Traditioneel of hoogfrequent. In ons uitgebreid gamma vindt u zeker uw keuze.