KLASSIEKE BATTERIJEN VOOR ELEKTRISCHE AANDRIJVING

Het klassieke ontwerp van loodzuur batterijen, dat al meer dan 150 jaar bestaat is een batterij gevuld met een vloeibaar mengsel van water en zwavelzuur. Tijdens de lading zal een gedeelte van het water door elektrolyse splitsen in waterstof en zuurstof. Dit maakt dat men af en toe water zal moeten bijvullen. Ondanks de slechte energiedichtheid van klassieke batterijen hebben ze toch een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste zijn ze ten opzichte van andere technologieën relatief goedkoop in aankoop en leveren ze meer cycli. Verder zijn ze milieuvriendelijk doordat ze eenvoudig en bijna volledig recycleerbaar zijn. Ook is in sommige gevallen het grote volume en gewicht een voordeel zoals bijvoorbeeld bij heftrucks waar de batterij als contragewicht dient.

Het is zeer belangrijk de juiste batterij te kiezen afhankelijk van de doelstellingen die u als klant vooropstelt. U hoeft zelf geen accu- of batterijspecialist te zijn, wij loodsen u doorheen het volledige keuzeproces en stellen verschillende prijsalternatieven voor volgens het principe van goed – beter – best. Contacteer ons vandaag nog met uw vraag. Indien gewenst komen wij voor advies ter plaatse. Batterijen op stock leveren we binnen de 24 uur. In 95% van de gevallen voldoen we meteen aan uw vraag.
Ons vrijwel eindeloos gamma aan klassieke accu’s en batterijen is speciaal gemaakt om de professionele gebruiker een maximum aan autonomie en levensduur te garanderen – zelfs onder de moeilijkste omstandigheden…

Het functioneel verschil tussen klassieke semi-tractie, Deep-Cycle, tractie en 2 volt cellen zit in het aantal mogelijke oplaadcycli. De gebruiksintensiteit van de machine (dag/nacht, dagelijks, wekelijks,…) bepaalt dan ook grotendeels welke soort tractieaccu u best kiest.

Het volgend schema kan dienen als hulpmiddel om een keuze te maken tussen de verschillende types van klassieke batterijen. We scoren de types op inzet, levensduur, budget en garantie. Dit overzicht dient enkel als leidraad in uw zoektocht naar een geschikte klassieke batterij. Op de productpagina’s gaan we dieper in op de eigenschappen van klassieke semi-tractie, Deep-Cycle, tractie en 2V cellen.

Semi-tractie Deep-Cycle Tractie 2V Cellen
Inzet 1 x week 2-4 x week 4-7 x week 1-7 x week
Aantal Cycli 300 500-900 1000-1200 1200 – 1500
Budget
Garantie 1 jaar 1,5 jaar 2 jaar 2 + 2 jaar